Znajdź różową sól himalajską na superbutelki.pl.
Składnikiem koniecznym do właściwego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie właściwości posiada różowa sól himalajska i sól kłodawska? Czemu należy ich używać w kuchni?
Sól himalajska – jakich mikroelementów dostarcza?
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który świetnie podbija smak jedzenia. Pomimo, że nadmierne użycie soli ma niepożądane oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozsądne ilości (nie więcej niż 6 g w ciągu 24 godzin) są niezbędne dla prawidłowego działania ludzkiego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, to jest pierwiastek odpowiedzialny za gospodarkę wodną i utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi. Jednym ze zdrowych typów soli jest sól himalajska czerpana ze złóż mających prawie 250 mln lat. Składnik ten mieści w sobie masę cennych pierwiastków oraz minerałów, takich jak wapń, magnez czy selen, a przy tym nie posiada niebezpiecznych zanieczyszczeń i składników, takich jak toksyczne metale ciężkie. Sól himalajska wspaniale uwydatnia smak potraw i jest do kupienia zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – używana nie tylko w przemyśle spożywczym
Sól kłodawska niejodowana natomiast to artykuł o dużym stopniu czystości – zawiera prawie 97% chlorku sodu i jest wspaniałym dodatkiem do naszych przetworów. Jest wartościowym źródłem magnezu, wapnia czy cynku, a więc pierwiastków potrzebnych do zachowania pełni zdrowia. Sól kłodawska pochodzi z kopalni soli Kłodawa w Wielkopolsce. Nie wypłukuje się jej ze złoża, toteż nie traci swoich własności i jest bez trudu przyswajana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest szeroko stosowana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale również sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w lecznictwie, rolnictwie i kosmetyce.
Adres firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]